5 juni 2022
14:00

IK Vista

Tung dag i Mullsjö

Dagens motståndare, Mullsjö IF, spelade vi en match mot under första pandemiåret 2020, en målglad tillställning som slutade 6-6. Konvojen avgick från Vistavallen med sikte mot Gruveredsvallen i Mullsjö. Efter ombyt och en mindre skogspromenad hittade vi matchplanen. Lyckligtvis (?) hittade ockås de hängivna fansen dit. Förutsättningarna var därmed goda för en fin match.

1:a perioden
De gulklädda Mullsjöspelarna verkade ha käkat taggtråd tilll lunch och satte redan från första sekund full fart framåt. 1-0 kom på en riktig rökare som borrade sig in i Olles vänstra hörn, detta redan efter 50 sekunder. Mullsjö tokdominerade och skapade läge efter läge och Olle fick verkligen göra skäl för lönen i målet. Kanske skulle han ha löneförhöjning för i fjärde minuten nickades 2-0 in efter en fint slagen hörna. Vistaspelarna verkade orkeslösa och Mullsjöspelarna agerade som Duracellkaniner på amfetamin. 3-0 kommer genom fint anfall där målvakten rullar upp på backen som spelar till innermittfältaren, backen fortsätter sin löpning uppåt i banan och mittfältaren skarvar direkt vidare. Mullsjöspelaren tar med sig bollen några meter och dunkar in bollen lågt i mål. Då hade det gått 12 minuter. Fyra minuter senare rasslar nätet igen. Den härgången är det svag markering vid ett inkast som gör att en hemmaspelare kommer helt fri och kan rulla in periodresultatet 4-0.

2:a perioden
Andra perioden fortsätter i samma anda som den första, med ett Mullsjö som styr och ställer som de vill på planen. I den femte minuten kommer 5-0 när Pelle räddar bollen på mållinjen efter ett avslut på en hörna, men olyckligtivs träffar bollen Olle och studsar in i mål. 6-0 kommer bara minuten senare. Olle räddar förtjänstfullt ett friläge men returen går turligt tillbaka till anfallaren som kan peta in bollen. En hörna för Mullsjö resulterar i periodens elfte minut i 7-0 när bollen dunkas in från nära håll. Bara minuten senare får Mullsjö en frispark till vänster om straffområdet som förvaltas på bästa sätt och bollen sitter i bortre hörnet fram till 8-0. Vista har innan dess knappt tagit sig fram till några lägen, men Noel sliter i den sextonde minuten åt sig bollen och skaffar sig ett frilge. ensam med målvakten gör han inga misstag och smäller in bortalagets första mål fram till 8-1. Mullsjö svrundar halvleken med ett långskott från egen planhalva som oturligt studsar förbi Olle som dessförinnan stått för flera högklassiga räddningar. 9-1 är ställningen inför tredje akten.

3:e perioden
Inför tredje perioden bestämde vi oss för att vi skulle försöka upprätthålla någon form av heder och framförallt spela för Olle, som blivit helt utelämnad under de två första perioderna. Därför är det tråkigt att både 10-1 och 11-1 kommer tidigt i sista akten innan Wide får på ett kanonskotti åttonde minuten som borrar sig in i nätet till 11-2. Bara ett par minuter senare vinner Wide bollen högt och spelar in till Pelle i straffomårdet som tar med sig bollen avslutar distinkt via stolpen med vad som ser ut som en klassisk tåpaj och siffrorna putsas till 11-3. Tyvärr Lyckas Mullsjö få in ytterligare två bollar varav det sista är symtomatiskt för hela matchen när Jonathan ska rensa på egen mållinje men lyckas få en rejäl snedträff så bollen går in i eget mål istället. Jonathan gjorde det enda rätta i det läget och skrattade åt eländet. Matchen slutar 13-3 till hemmalaget.

Sammanfattning
Det här var nog den värsta överkörningen vi varit med om, tyvärr. Mullsjö var bra, inget snack om saken, men när vi missar att ta ansvar för det grundläggande arbetet som att springa i hemjobbet eller leta upp någon att markera både när vi tappar boll och vid fasta situationer, då släpper man lätt in mål. Sex mål kommer dessutom till efter fasta situationer (tre hörnor, en frispark och två inkast) där det ska vara som lättast att markera. När vi dessutom inte rör oss tillräckligt eller kommunicerar med varandra i anfallsspelet, då är det svårt att skapa något framåt. Den här matchen kan kategoriseras som kollektiv kollaps, vilket händer alla lag emellanåt. Nu får vi träna på grunderna och göra det bättre spelmässigt i vårens två sista matcher som båda spelas mot LSSK. Olle är den enda som förtjänar ett plus idag. Han bombarderades med skott och räddar trots allt mer än han släpper in. Men han står ändå kvar hela matchen och gör sitt yttersta för laget i 60 minuter.